tommauws

Kazandstraat 57-59, B-8800 Roeselare
T 051/69 82 16
info@tommauws.be - www.tommauws.be

Gevelbekleding

Geventileerde gevelbekleding biedt vele voordelen.

Geventileerde gevelbekleding kent de laatste jaren een enorme groei, zoveel is duidelijk. Zowel in nieuwbouw als in renovatie biedt het immers talrijke voordelen, zoals:

Doorgedreven isolatie. 

De steeds strenger wordende Europese en Belgische regelgeving over bouwfysica, thermische en akoestische isolatie speelt de geventileerde gevelbekleding duidelijk in de kaart. De moderne gevelbekledingen bieden namelijk heel veel ruimte om isolatie te plaatsen. Zo vormen ze zelfs een geschikte oplossing voor passiefbouw.

Licht gewicht. 

Geventileerde gevelbekleding weegt veel minder dan een gemetselde muur. Daardoor kan die ook vlot toegepast worden in renovatieprojecten waarbij de bestaande muren niet geschikt zijn voor een zware belasting. Maar ook in nieuwbouw leidt de lichtere constructie tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Snelle plaatsing. 

Door de lichte constructie en de maximale voorbereiding van de panelen in de eigen werkplaats, kan de plaatsing van de gevelbekleding zeer vlot gebeuren. Er zijn geen funderingen vereist en de plaatsing kan ook in minder gunstige weersomstandigheden en zelfs bij vriestemperaturen gebeuren. Daardoor wordt het bouwproces aanzienlijk ingekort. 

Vrijheid van plaatsing.

De gevelpanelen kunnen ofwel zichtbaar aangebracht worden met schroeven, ofwel onzichtbaar via verlijming of met plaathaken.

Duurzaam en onderhoudsarm. 

De geĂ¯soleerde constructie met vocht- of dampschermen voorkomt aantasting van binnenuit (geen condensatie en schimmelvorming). De gevelpanelen zelf zijn heel onderhoudsarm en quasi ongevoelig voor vocht, temperatuur en UV-licht.

gevelbekleding

Een grote waaier aan beschikbare panelen. 

Last but not least… de keuze aan grootformaat gevelpanelen is enorm en neemt nog iedere dag toe. Tom Mauws bvba werkt met betrouwbare en gevestigde partner-fabrikanten als Alucobond, Alucoil Larson, Eternit-Equitone, Rockpanel en Trespa-Meteon. Elk van deze producenten beschikt over een uitgebreid gamma in afwerking, kleuren en texturen. De mogelijkheden zijn gewoon onbeperkt.